Näin löydät perille

Kotoisa
vastaanotto

Eläinlääkäri Sirkka Pyhälä

Olen Helsingissä Eläinlääketieteellisestä korkeakoulusta vuonna 1988 eläinlääketieteen lisensiaatiksi valmistunut eläinlääkäri. Olen suorittanut myös elintarvike- ja ympäristöhygieenikko-opinnot vuonna -90. Sen jälkeen olen työskennellyt sekä kaupungin- että kunnan eläinlääkärinä hoitaen kaikkia kotieläimiä, päivystänyt maaseutupraktiikassa ja hoitanut myös elintarvikehygieenisiä valvontatehtäviä.

Olen julkaissut yhden tieteellisen artikkelin ruokamyrkytysepidemian selvittämisestä. Vuodesta 1996 alkaen, poislukien äitiyslomat, olen ottanut vastaan pieneläinasiakkaita kotitilani yhteyteen -95 valmistuneella, pienehköllä kotivastaanotolla. Kolme lastani ovat jo aikuisia, nuorin lukiossa.

Tällä hetkellä sydäntäni lähellä on eläinsuojelutyö ja kotikissojen sekä ”kirjattomien” koirien, joista jotkut ovat kodinvaihtajia, auttaminen. Teen yhteistyötä KKY ry:n kanssa.

Olen pienimuotoisesti kasvattanut ja harrastanut rotukoiria, paimenkoiria paria eri rotua. Nyt talouteen kuuluu yksi rekisteröimätön lapinkoira ja kaksi iäkästä maatiaiskissaa.

Muita kiinnostuksen kohteita: omia lampaita on nyt kolmen vuoden ajan ollut 4 kpl hoitamassa ketoalueita. Olen parhaillaan tai olen ollut mukana erilaisten yhdistysten toiminnassa; kyläyhdistys, kotiseututyö ja Lempäälän ympäristönsuojeluyhdistys ovat näistä tärkeimmät.

Olen myös aktiivinen luonnossa liikkuja ja luontoharrastaja, erityisesti ilahdun jonkin harvinaisen kasvi-, sieni- tai eläinlajin havainnoimisesta. Tähtitalvikin löytäminen oli ehkä tämän puolen ”tähtihetki” lähiluonnossa.

Olen vapaaehtoisesti rauhoittanut omistamiani metsiä viitisen hehtaaria Metso-ohjelman kautta ja 14 hehtaaria Luonnonperintösäätiön avulla.

Nykyään teen eläinlääkärin tehtäviä kolmena päivänä viikossa, ja loput päivät kuluvat mm. maa- metsätalouteen liittyvissä asioissa.

Asiakaskuntani koostuu melko lailla puoliksi koirista ja kissoista, silloin tällöin kaneja käy myös. Hevosia en valitettavasti käy hoitamassa.

Kotikäyntejä pieneläinasioissa pyrin tekemään aikataulujen salliessa ja jos käynnin aihe soveltuu kotikäynnillä hoidettavaksi.

Ajo-ohje eläinlääkäriin

Eläinlääkäri Sirkka Pyhälän kotivastaanotto sijaitsee maaseutuympäristössä Lempäälän Jokipohjan kylässä, kilometrin verran Nurmen kylätaajamasta koilliseen. Navigaattorilla ajo-ohje löytyy helpoimmin, sijaintipiste näkyy myös Google Mapsissa.

Ajo Lempäälästä: aja Tampereentietä Kuokkalaan, Nesteen kohdalla liikenneympyrästä Pirkkalantielle, jota 2,8 km. Oikealle viitat Saarikontie ja Eläinlääkäri, Saarikontietä parisataa metriä ajettuasi vasemmalle numero 23 ja viitta Eläinlääkäri.

Ajo Tampereen suunnalta tullessa: poistu moottoritieltä liittymästä 36 ”Ideaparkin liittymä”, valitse oikeanpuolimmainen rampilta nouseva reitti ja seuraa Hakkari-opasteita Kuljuntiellä, joka suoraan ajaen muuttuu Tampereentieksi. Moottoritieltä on kolmisen kilometriä Kuokkalan liikenneympyrään Neste Kuokkalan vieressä, jatko kuten ensimmäisessä ajo-ohjeessa.

Ajo Pirkkalasta: aja noin 12 km tietä 3003 (Varuskunnantie-Pirkkalantie) lentokentän lähistöltä Lempäälää kohti. Nurmen koulun ja lavan ohi Pirkkalantietä vielä kilometri eteenpäin. Viitoitus Saarikontie ja Eläinlääkäri vasemmalla mäen päällä. Aja Saarikontietä n. 200 m., vasemmalla numero 23 ja Eläinlääkäri-viitta samassa tolpassa. Vastaanotto on punaisen asuinrakennuksen päädyssä.

Muut kulkuyhteydet/kävellen ja pyörällä:
Julkista liikennettä ei paria kouluvuoroa ja kutsutaksia lukuunottamatta Pirkkalantien kautta kulje. Lähin vilkkaampi ”Nysse”-pysäkki on 3 km:n päässä Kuokkalan Nesteen ja Salen lähellä. Jos haluaisit kävellä Tampereentien bussilinjojen suunnalta, Saarikontielle asti on erinomainen kevyenliikenteen väylä, samoin pyöräily sujuu hyvin Lempäälän suunnalta.