Oman metsän

lehtipuuta

Kokin klapin
polttopuuta

Uusi erä koivuklapia nyt myynnissä polttokuivina. Myymme koivuklapia polttopuuksi takkaan, saunalle, grilliin, retkelle, paljun lämmitykseen, mökille, ulkotulia varten vaikka makkaranpaistoon.

Puut on pakattu 30 tai 60 litran säkkeihin.

Verkkosäkin 30 ja 60 L voit itse loppukäyttää vaikkapa omenien tai syyslehtien kuljetukseen, sitä ei tarvitse palauttaa.

Ota yhteyttä!

Hinnat

Polttopuita jälleen saatavilla

Vuonna 2023 kaadettu puu alkaa olla jo polttokuivaa. Viikolla 21 alkaa olla myynnissä omista puista halottuja koivuklapeja.

Klapit noudettuna tilaltamme Saarikontie 23:sta. Hinnat päivittyvät kesällä:

60 litran säkin hinta 10 e plus alv eli 12,40 euroa..

Kotiinkuljetus on mahdollinen noin kahdenkymmenen kilometrin säteellä 25 euron kuljetusmaksusta. Loppuvuodesta

Koivu on tiheäsyistä ja antaa korkeat lämpöarvot. Puu on kuivattu tuulen ja auringon avulla ja kosteusprosentti on alle 10 %. 10 kpl 60 L säkkiä vastaa yhtä heittokuutiota polttopuita.

Mielellämme kuljetamme Saarikontieltä Lempäälästä 20 km:n säteellä ostamasi puut pihaan asti pakettiautolla! Kuljetamme kotiin polttopuusi vähintään 20 kpl 60 L:n säkin ostajille. Kuljetushinta on 25 euroa.

Maksutavat käteinen ja pankkikortti.

Kokin tilan klapit

Kokin tilan klapeja ostamalla tuet myös luonnon monimuotoisuuden vaalimista. Omistamistamme metsistä on suojeltu 5,3 hehtaaria pysyvästi Metso-ohjelman avulla ja 14 hehtaaria on myyty luonnonsuojelualueeksi Luonnonperintösäätiön kautta. Talousmetsien luontoarvot tunnemme joka aarilta ja pyrimme niitä kasvattamaan avohakkuita ja ojituksia välttämällä, kunkin maaston (esim. lehto) ominaispiirteitä kunnioittaen.

Ilahduttavasti lintumaailmakin reagoi luonnonmukaistuvaan metsätalouteen. Vuoden sisällä paluumuuttajia Lempäälän kotimetsiin ovat olleet mm. teeri, peukaloinen, mustapääkerttu ja pikkutikka, joita ei edellisen metsänomistajasukupolven aikana havaittu.

Käpytikka, palokärki ja harmaapäätikka ovat jokapäiväisiä silmän- ja korvaniloja tiluksillamme. Pyy viihtyy myös vaihtelevassa, rehevässä sekametsässä.

Klapien käsittelyvaiheissa pyrimme perinteisiin työmenetelmiin ja välttämään tarpeetonta energiankulutusta. Riittävästä kuivumisesta huolehtivat aurinko ja kesätuuli.

Kokki-niminen tila on seissyt nykyisellä paikallaan jo satoja vuosia. Ensimmäisissä veroluetteloissa v. 1554 se Jokipohjan kylän muiden talojen tapaan on jo ollut maatila. Asutushistoria ulottunee jo viikinkiaikaankin.

Kokin tilan klapit