Oman metsän

lehtipuuta

Kokin klapin
polttopuuta

Myymme oman metsän lehtipuuta polttopuuksi takkaan, saunalle, grilliin, retkelle, paljun lämmitykseen, mökille, ulkotulia varten vaikka makkaranpaistoon.

Puut on pakattu 30 tai 60 litran säkkeihin.

Verkkosäkin voit itse loppukäyttää vaikkapa omenien tai syyslehtien kuljetukseen, sitä ei tarvitse palauttaa.

Ota yhteyttä!

Hinnat

Tällä hetkellä (syksy 2022) noudettuna tilaltamme Saarikontie 23:sta hinnat ovat:

Tuore koivuklapi 50 euroa + alv 24 % eli 62 euroa / irtokuutio.

30 litraa eli 10 kg polttopuuta (lehtipuusekoitus) 5 euroa + alv 24 % eli 6,20 euroa. Huom. Loppuunmyyty 2022.

60 litran säkki eli noin 20 kg sekaklapia lehtipuusta 10 euroa + alv 24 % eli 12,40 euroa. Huom. Loppuunmyyty 2022.

60 litran säkki eli noin 20 kg koivuklapia 12 euroa + alv 24 % eli 14,88 euroa. Huom. Loppuunmyyty 2022.

Syksyn 2022 myyntipuu on enimmäkseen koivuklapia 32 cm pituuteen tehtynä, osa on lyhempää, mutta kuitenkin vähintään 20 cm pituista. Koivuklapi on pääasiallinen pussitettava tuote, vaihtelevia määriä mukana on myös haapaa, tervaleppää ja raitaa.

Kaikki palavat hyvin, varsinkin koivu on tiheäsyistä ja antaa korkeat lämpöarvot. Lehtipuu ei räisky kuten kuusi poltettaessa.

Kokin tilan klapit

Kokin tilan klapeja ostamalla tuet myös luonnon monimuotoisuuden vaalimista. Omistamistamme metsistä on suojeltu 5,3 hehtaaria pysyvästi Metso-ohjelman avulla ja 14 hehtaaria on myyty luonnonsuojelualueeksi Luonnonperintösäätiön kautta. Talousmetsien luontoarvot tunnemme joka aarilta ja pyrimme niitä kasvattamaan avohakkuita ja ojituksia välttämällä, kunkin maaston (esim. lehto) ominaispiirteitä kunnioittaen.

Ilahduttavasti lintumaailmakin reagoi luonnonmukaistuvaan metsätalouteen. Vuoden sisällä paluumuuttajia Lempäälän kotimetsiin ovat olleet mm. teeri, peukaloinen, mustapääkerttu ja pikkutikka, joita ei edellisen metsänomistajasukupolven aikana havaittu.

Käpytikka, palokärki ja harmaapäätikka ovat jokapäiväisiä silmän- ja korvaniloja tiluksillamme. Pyy viihtyy myös vaihtelevassa, rehevässä sekametsässä.

Klapien käsittelyvaiheissa pyrimme perinteisiin työmenetelmiin ja välttämään tarpeetonta energiankulutusta. Riittävästä kuivumisesta huolehtivat aurinko ja kesätuuli.

Kokki-niminen tila on seissyt nykyisellä paikallaan jo satoja vuosia. Ensimmäisissä veroluetteloissa v. 1554 se Jokipohjan kylän muiden talojen tapaan on jo ollut maatila. Asutushistoria ulottunee jo viikinkiaikaankin.

Kokin tilan klapit