Oman metsän

lehtipuuta

Kokin klapin
polttopuuta

Uusi erä koivuklapia nyt myynnissä polttokuivina. Myymme koivuklapia polttopuuksi takkaan, saunalle, grilliin, retkelle, paljun lämmitykseen, mökille, ulkotulia varten vaikka makkaranpaistoon.

Puut on pakattu 30 tai 60 litran säkkeihin.

Verkkosäkin 30 ja 60 L voit itse loppukäyttää vaikkapa omenien tai syyslehtien kuljetukseen, sitä ei tarvitse palauttaa.

Ota yhteyttä!

Hinnat

Tilannetiedotus klapeista.
Kiitos asiakkaille. Koivuklapit on myyty loppuun ja seuraavat kuivat klapit tulevat myyntiin keväällä -24.

Tällä hetkellä (2023) noudettuna tilaltamme Saarikontie 23:sta hinnat ovat:

30 litraa eli 10 kg polttopuuta (koivua) 5 euroa + alv 24 % eli 6,20 euroa.

60 litran säkki eli noin 3 heittomottia koivuklapia 10 euroa + alv 24 % eli 12,40 euroa (sis. alv 24%).

Myyntipuu on koivuklapia 32 cm pituuteen tehtynä, osa on lyhempää, mutta kuitenkin vähintään 20 cm pituista. Puut on kaadettu 11/2022 ja ne ovat jo riittävän kuivia poltettavaksi.

Tämän myyntierän raaka-aine ei ole omasta metsästä. Koivu on tiheäsyistä ja antaa korkeat lämpöarvot. Puu on kuivattu tuulen ja auringon avulla ja kosteusprosentti on alle 10 %.

Mielellämme kuljetamme Saarikontieltä Lempäälästä 20 km:n säteellä ostamasi puut pihaan asti pakettiautolla! Kuljetushinta on 25 euroa 60 L:n ja 30 L:n säkkien ostajille. Suursäkki vain tilalta noudettuna!

Maksutavat käteinen ja pankkikortti.

Kokin tilan klapit

Kokin tilan klapeja ostamalla tuet myös luonnon monimuotoisuuden vaalimista. Omistamistamme metsistä on suojeltu 5,3 hehtaaria pysyvästi Metso-ohjelman avulla ja 14 hehtaaria on myyty luonnonsuojelualueeksi Luonnonperintösäätiön kautta. Talousmetsien luontoarvot tunnemme joka aarilta ja pyrimme niitä kasvattamaan avohakkuita ja ojituksia välttämällä, kunkin maaston (esim. lehto) ominaispiirteitä kunnioittaen.

Ilahduttavasti lintumaailmakin reagoi luonnonmukaistuvaan metsätalouteen. Vuoden sisällä paluumuuttajia Lempäälän kotimetsiin ovat olleet mm. teeri, peukaloinen, mustapääkerttu ja pikkutikka, joita ei edellisen metsänomistajasukupolven aikana havaittu.

Käpytikka, palokärki ja harmaapäätikka ovat jokapäiväisiä silmän- ja korvaniloja tiluksillamme. Pyy viihtyy myös vaihtelevassa, rehevässä sekametsässä.

Klapien käsittelyvaiheissa pyrimme perinteisiin työmenetelmiin ja välttämään tarpeetonta energiankulutusta. Riittävästä kuivumisesta huolehtivat aurinko ja kesätuuli.

Kokki-niminen tila on seissyt nykyisellä paikallaan jo satoja vuosia. Ensimmäisissä veroluetteloissa v. 1554 se Jokipohjan kylän muiden talojen tapaan on jo ollut maatila. Asutushistoria ulottunee jo viikinkiaikaankin.

Kokin tilan klapit