Puutiaiset liikkeellä

touko 17, 2024

Toukokuussa vuoden 2024 punkkikausi alkoi vahvana. Jopa kirjoittaja itse on jo poiminut kaksi puutiaista iholta kotimaastoihin Lempäälässä tehdyn retkeilyn jälkeen. Keväästä syksyyn, aina kun päivälämpötila on yli 6 astetta, puutiaisten tarttumisen mahdollisuus on suuri. Heinikot ja ”pusikot” ovat varmin löytöpaikka, lyhyt nurmi ei niitä miellytä.

Koirille ja kissoille on monenlaisia tehokkaita puutiaisia torjuvia valmisteita markkinoilla. Hyviä puutiaiskarkotteita on saatavana apteekeista ilman reseptiä, osa yhdistelmävalmisteista vaatii reseptin. Niskan iholle valeltavat tuotteet ja tabletit ovat molemmat suositeltavia, reseptivapaat pannat ja ”yrtti-”-alkuiset tuotteet käytännössä eivät ole toimineet toivotulla tavalla.

Koirat on varsinkin syytä suojata borrelioositaudin riskinkin vuoksi, kissoilla borreliabakteeri ei aiheuta borrelioosia.

Käy juttelemassa asiasta apteekkihenkilökunnan kanssa tai ota yhteyttä!